TOP 10+ MOM MENOPAUSE QUESTIONS

1. Went through menopause, why am I suddenly so tired? Answer: Usually it’s vitamin deficiencies that are serious — after going through menopause hell, you come out the other side noticing how bad you feel. Take a really good multivitamin or if that doesn’t pan out then get a Spectracell Micronutrient Panel. These vitamin deficiencies (and lack of hormones) are what causes osteoporosis later.

2. Why am I losing hair? Answer: -99 reason is vitamin deficiencies. might be lack of thyroid or progesterone but not likely.

3. Why are my muscles deteriorating/going away? Answer: reason is lack of hormones such as testosterone or DHEA. is lack of muscle building vitamins.

4. Why am I so dry down there? Answer: 99% chance it is lack of testosterone. You must us a compounded (not available any other way) liposomal cream. Usually made at 20mg per gram and you apply 1/4 gram in there or around the opening 1-2 applications a day according to how bad it is.

5. Why does my husband have less desire for intimacy? Answer: First — men do not go through the so called “MANOPAUSE” — this does not happen. His low testosterone and low,libido are usually related to vitamin deficiencies. Get him a Spectracell too (call and we’ll give you a great couples discount deal).

6. Why do my joints hurt? Answer: Lack of hormones. You need HRT.

7. Why does my back hurt? Answer: This could be many things but osteoarthritis is the most likely. Sorry. We’re soon coming out with an all natural gel for that will blow you away.

8. I don’t want to get a colonoscopy — what else can I do? Answer: Shame on you! But if you just can’t face it get a FITT test. Cheap and easy to do in the privacy of your bathroom, it looks for antibodies or antigens from colon cancer, and studies have show it to be 3% more accurate than colonoscopies. Call my office to order one today (801.796.7667) or email us at info@danpursermd.com

9. Why am I gaining weight? Answer: Maybe you’re tired from all those vitamins deficiencies or lack of exercise inducing hormones like testosterone. Get a Spectracell and on some HRT — call my office now a 801.796.7667.

10. I don’t want to get a mammogram — what else can I do? Answer: Though not as accurate get a thermogram or diagnostic ultrasound (very accurate if you feel a lump). But if you feel a lump (especially in the upper outer quadrant of your breat where 85% of all breast malignancies occur) then for heaven’s sake get a mammogram — your life depends on it.

11. I am having horrible anxiety — what can I do? Answer: This is usually from lack of progesterone or testosterone. Get some.

12. I can’t sleep any more, help? Answer: This is usually from lack of progesterone. Get some and use before bed .

13. Will taking estradiol cause breast cancer? Answer: No. Taking bio identical estradiol actually reduces your risk of breast cancer by 30%.

14. Will progesterone cause breast cancer? Answer: No. Taking bio identical progesterone actually reduces your risk of breast cancer by 500%.

15. Did you catch that? That was not an error. If you take enough natural progesterone it reduces your risk of breast cancer, or recurrence of breast cancer, by 500%!

16. Will testosterone cause breast cancer? Answer: No.

17. Will estradiol cause strokes or clots? Answer: Rarely but only if you have a genetic error known as Factor V Leiden or you are outside THE TEN YEAR WINDOW (get my little bestseller on ESTRADIOL off Amazon to learn more about this).

18. Why are my nails so brittle? Answer: Vitamin deficiencies.

19. Why are you such a great and amazing doctor? Answer: You guys do — all my patients and friends. You all made me and allowed me to reach this point. Plus I think I missed the day in medical school where they beat all of our curiosity out of my classmates’ brains. Thanks.